Història

El grup de percussió Atabalats es formalitza com a entitat d’Esplugues de Llobregat el 2002, tot i que ja fa uns mesos que els seus fundadors es troben per compartir ritmes i bones estones.
Inicis
En el moment de la seva formació s’inclina cap a la branca de la percussió tradicional, però mica en mica es va contagiant d’altres ritmes, sobretot amb la introducció de la batucada brasilera. Més tard incorpora pinzellades d’altres estils fins arribar a una fusió rítmica difícilment classificable que la caracteritza en l’actualitat.

Però Atabalats no es limita només a la percussió, sinó que és conegut i reconegut per les seves coreografies i el seu dinamisme dins l’espectacle. Afegint a aquesta combinació unes dosis de teatre i sobretot, moltes ganes de festa, s’aconsegueix la barreja multidisciplinar que permet connectar amb tots els públics, des dels més petits fins als més grans.
Concurs Percussio Atabalats
Amb el pas del temps l’entitat ha anat creixent i madurant i ha passat de sortir a actuar unes poques vegades l’any en esdeveniments d’Esplugues, a moure’s arreu del territori català i fins i tot escapar-se un parell o tres de vegades l’any més enllà del principat. És habitual veure Atabalats dinamitzant festes majors, però també fires, cercaviles, casaments, inauguracions, aniversaris i altres celebracions.

I el més important de tot, més enllà d’un grup artístic, Atabalats és una colla d’amics que any rere any es va fent més gran, més forta i més cohesionada. La consciència de grup que ha anat adquirint amb els anys ajuda a crear una complicitat sincera entre els seus components que s’acaba contagiant al públic.

Repartir somriures i compartir l’alegria del grup és el nostre objectiu principal i la nostra raó de ser.

SOM ATABALATS!

Atabalats